Arenesan


Het Syndicaat

Ishten had ergens anders verplichtingen en kon dus niet aanwezig maar gelukkig ontmoetten we een Human Bard, genaamd Flynn in Erastil. Hij besloot zich bij ons te vervoegen op onze volgende queeste. We hadden in een oud boek een schatkaart gevonden en we besloten om ernaar op zoek te gaan. De lokale innkeeper verwees ons door naar een metropool genaamd Hessen. We besloten om erheen te gaan en onderweg kwamen we voorbij een uitgebrande koets. Op de verkoolde lijken vonden we een zegelring die ook uit Hessen afkomstig bleek te zijn. Wij besloten dus uiteindelijk om onze tocht gewoon door te zetten.

Daar gingen we in het raadshuis op zoek naar info over het familieteken dat de zegelring toonde. Deze bleek van de familie Walthausen te zijn. Toen we het raadshuis (een soort archief van een gemeentehuis) buiten gingen kwam er in volle vaart een koets aangereden die plots stopte. Uit de koets kwamen een paar kruisbogen en ze schoten een belangrijke man van het raadshuis dood. Een guard wist ons te vertellen dat de mannen van de koets van het Syndicaat zijn. Een corrupte bende die recentelijk de stad op stelten zet. We besloten ons er niet veel van aan te trekken en gewoon naar het huis van de familie Walthausen te gaan. De heer Walthausen was niet blij ons met de ring te zien, deze was van zijn broer die nu dus dood was. Hij wist ook dat het Syndicaat hier waarschijnlijk achter zat. Een van de wachters verwees ons door naar het politiebureau toen we vroegen of we iets konden doen tegen het Syndicaat. Met de gedachte om ons er niet mee te bemoeien besloten we onze tocht verder te zetten naar het oudste gedeelte van de stad waar we probeerden wijzer te worden ivm. de kaart die we gevonden hadden.

Flynn enValena gingen een steeg in om met een twee mysterieuze figuren te gaan babbelen. Een van de twee liep snel weg toen wij arriveerden terwijl de andere zijn jas open deed en vroeg of we geïnteresseerd waren in een van de vloeistoffen in zijn jas. Valena besloot een fles te kopen zonder te weten welke vloeistof ze nu eigenlijk kocht. Toen kwam er een guard om de hoek en zette de geheimzinnige figuur het op een lopen met de guard er achteraan. Na dit voorval besloten we om aan te kloppen aan het huis van de Diveraux’s, de plaats die op onze oude kaart aangeduid was.

De assistent van de huisbaas kwam de deur openen en liet ons binnen mits we onze wapens achter lieten, Thor besloot om buiten te wachten met de wapens. De rest van ons ging mee naar binnen weliswaar met enkele verborgen wapens. We hadden een kort gesprek met de huisbazin en we gingen daarna eens een kijkje nemen in de kelder. Daar merkten we op dat er vreemde tekens op de vloer stonden die niet meer leesbaar waren. Het bleek dat de eigenares (ondanks historici te zijn) hier ook niets vanaf wist. Ze verwees ons door naar de vorige eigenaar van het huis, meneer Goodman. Onderweg naar Goodman wist Henry te achterhalen dat de vloeistof die aan Valena verlapt was een zeer sterk, bijtend zuur is.

En wij besloten dan maar naar hem toe te gaan. Het had wat ovetuigingskracht van ons nodig om hem te doen geloven dat we niet kwaadgezind waren maar we konden hem overtuigen. Hij gaf ons een brief mee waarmee we naar het raadshuis konden gaan om speciale documenten in te kijken. Wij wilden weer naar daar gaan om de documenten in te kijken maar wat commotie op een plein trok onze aandacht. Wij konden onze nieuwsgierigheid niet bedwingen en we gingen even kijken. Een vrouw werd lastiggevallen door een knorrige vent en we kwamen voor haar op waarna er nog drie anderen uit een vlakbij gelegen huis kwamen dat in brand gezet leek. Ze waren niet blij met ons en vielen ons aan in het midden van dat plein. Ondertussen begonnen de vlammen in het huis waar ze uitkwamen groter te worden en was men begonnen met het plein te ontruimen.

Eindelijk het moment waarop Thor zo lang gewacht had, nog eens een paar skulls verpulveren met zijn zware warhammer! Maar onze tegenstanders hadden ook iets in petto waarmee we nog niet eerder te maken hebben gehad. Deze alchemists maakten hun potions en zuren ter plekke op een bijzonder snelle manier en die vloeistoffen zorgden voor enom grote explosies die ons allemaal in de problemen bracht in het begin. Ondanks deze nieuwe manier van vechten voor ons hebben we de tegenstanders toch met de grond gelijk gemaakt. Nu hebben we met ons drieën ook direct gezien waarom bards goede support zijn.

Na het gevecht bleek dat deze vier Thugs bij het Syndicaat hoorden. Dus wij besloten hen in het huis te gooien dat nu in lichterlaaien stond om van het ‘bewijs’ af te geraken. Met dit achter de rug te hebben besloten we om ons toch maar te gaan aanmelden bij het politiebureel om tegen het Syndicaat te vechten. Daar kregen we licenties om ze aan te houden en af te voeren en we kregen ook een paar ketttingen mee om de potentiële gevangenen vast te zetten.

Dat gedaan hebbende gingen we terug naar het raadshuis met de brief van de heer Goodman. We kregen toegang tot de speciale archieven en daar bleek dat ze ook niet zoveel wisten overeen de grond in de kelder. Alleen dat het huis rond die stenen gebouwd was. Toen we buiten kwamen zagen we een bekende zanger “Fat Cat” James Newville van de stad met een heleboel fans rondom hem. Er werd gezegd dat hij vanavond een concert zou geven (iets voor ons om bij te wonen dus).

Niet veel wijzer over het huis van Diveraux gingen we dus er terug naartoe en daar recht de kelder in. Deze keer mochten onze wapens wel mee binnen. Valena en Flynn werkten samen om een leugen uit te bouwen opdat we de vloer toch zouden kunnen openbreken terwijl we eigenlijk niet zeker waren of er wel degelijk iets te vinden was. We gooiden het flesje met de vloeistof van een kleine afstand en onze leugen bleek uiteindelijk toch waar te zijn. Er werd een lange trappenhal zichtbaar, dapper als we zijn gingen wij natuurlijk naar beneden.

Eenmaal ondergekomen kwamen we uit op een gedeelte dat even oud was als de stenen in de kelder van Diveraux. Die laatste was trouwens met ons meegekomen omdat ze zelf ook nieuwsgierig was naar wat er zich al die tijd al onder haar huis verstopte. Er kwamen enkele delen op dit oude gedeelte uit maar op een na waren die allemaal recenter aangelegd. We volgden de oude gang (weer een stel trappen) waar we bij een dubbele deur uitkwamen. We keken door het sleutelgat en zagen een stel mensen staan waaronder de zanger die we eerder tegengekomen waren.

Thor nam de voorhand, hij bashte de deur gewoon in en zo begon ons tweede gevecht. Dit werd een moeilijker gevecht als we oorspronkelijk dachten. Ze waren met vijf en wij met vier aangezien mevrouw Diveraux geen zin had om mee te vechten. We voelden een negatieve energie die ons nadeel gaf op onze aanvallen, alsof de minderheidspositie nog niet genoeg was. Twee opponents hielden zich in het begin wat op de achtergrond terwijl de drie anderen recht op ons afkwamen. Toen ze dicht genoeg waren kreeg Valena ineens het bizarre idee om een rookbom te gooien waardoor er een rookwolk ontstond tussen de terughoudende tegenstanders en onze groep terwijl de drie anderen zich in de rookwolk niet goed meer konden oriënteren. Voor een korte tijd werd er door de meesten van ons gewoon in het wilde weg door de rookwolk geschoten wat een paar lucky shots opleverde. Dit ook mede door de oppeppende magie van Flynn. maar de rookbom was niet de enige troef van Valena. Ze gooide ook nog een fles met olie in de rookwolk en even later een brandbom wat voor een mega-explosie zorgde. Als dat nog niet genoeg was werd er ook nog een Fireball succesvol in de rookwolk gestuurd door Henry. We kunnen wel zeggen dat de tegenstanders in de rookwolk geroosterd werden. Een van de in het begin teruggetrokken tegenstanders probeerde zijn kameraden te vinden in de rookwolk door ernaar te roepen. Mede door dit geroep kon Thor hem neerschieten met zijn longbow vanaf de andere kant van de rookwolk. De Thug heeft het zeker gevoeld!

Op een bepaald ogenblik was de negatieve energie weg, we waren erin geslaagd om een leider te doden die in de rookwolk verdwaalt geraakt was. Thor en Valena besloten om verder te lopen in de kamer en de anderen in de rookwolk even te laten voor wat ze zijn. Toen sprong er plotseling een kleine Halfling vanaf het plafond tussen ons in (zij was er in het begin maar was halverwege plotseling verdwenen). En ze gebruikte een speciaal truuckje om een brandbom in Valena haar mantel te steken. Maar dankzij haar snelle reflexen slaagde ze erin de bom te pakken en snel achter zich te gooien voor die ontplofte. Ondertussen bleven Flynn en Henry met hun kruisbogen door de rookwolk schieten en de halfling had de aandacht van Thor getrokken die hem een rake klap uitdeelde. De halfling was hier niet zo blij mee en gebruikte een Potion of Darkness waardoor alles ineens zwart voor iedereen zijn ogen was, maar gelukkig werkt dat niet bij dwergen aangezien ze darkvision hebben. De halfling probeerde we te geraken maar Thor was hem te slim af en sloeg hem bewusteloos neer op de grond, goed en wel uitgeteld voor een paar uren.

De rookwolk verdween even later evenals de duisternis en de drie resterende Thugs kregen de daver op het lijf en probeerden zich uit de voeten te maken. Iets anders dat nog opviel was dat we een van de doden in de rookwolk herkenden, het was “Fat Cat” James Newville. De eerste thug werd tegengehouden door Thor terwijl de tweede al snel buiten bewustzijn gebracht werd door een shot van de kruisboog van Flynn. Valena bond de halfling eerst snel vast met de kettingen die ze gekregen hadden en daarna stormde ze op de thug af die tegen gehouden werd door Thor en sloeg ze hem bewusteloos met het hilt van haar dagger.

De laatste thug had het op een lopen gezet en die konden we jammer genoeg niet meer inhalen. We bonden de bewustelozen vast en brachten ze naar het politiekantoor. Daar waren ze heel blij met onze vangst maar ze vonden het jammer dat we de zanger niet levend gevangen hebben genomen. Voor de anderen af te leveren kregen we een mooie bounty uitgekeerd. Alleen vond de militie het minder amusant dat we “Fat Cat” James Newville per ongeluk hadden gedood. Ze vonden dit zo omdat hij een geliefd publiek figuur was.

We gingen terug naar de ondergrondse gangen met een paar agenten. Terwijl zij de plaats van het gevecht onderzochten zetten wij onze tocht verder in de ondergrondse gangen. We kwamen uit op een geheime alchemisterij waar ze illegale producten maakten. Flynn en Valena besloten om zich te disguisen zodat we daar gewoon konden doorlopen zonder echt op te vallen. Dat lukte en we vonden een trap die terug naar boven leidde. het was ondertussen al tegen de avond en we kwamen in een zaal uit waar een optreden plaats zou hebben. Maar “Fat Cat” James Newville kwam niet opdagen (alleen wij wisten waarom niet) en daardoor werd het concert afgelast. Met deze informatie gingen we terug naar de politie en zij hebben alle ondergrondse gangen doorzocht en een heel groot deel van het Syndicaat opgeruimd.

Maar, waar we eigenlijk voor gingen was de schatkaart die we gevonden hadden en op het einde van deze sessie weten we nog niets meer over de schat. Wie weet zullen we hem de volgende keer verder gaan zoeken?

Ik hoop dat ik niet te veel vergeten ben.
Grts Yordi

Comments

Ridigroll

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.