Arenesan


Hoe lang kan een gevecht van 5 vs. 5 duren?

Vandaag mochten we weer een nieuw character verwelkomen binnen onze groep, namelijk Elun de Halfling Summoner. Jammer genoeg waren Thor en Flynn afwezig. het goede nieuws was wel dat Ishten terug was. Elun bleek een mercenary te zijn die door de militia ingehuurd was om ons in de gaten te houden en niet te veel doden meer te maken. We begonnen onze tocht op het centrale gedeelte (waar we vorige keer op uit kwamen onder het huis van de historici). Deze keer namen we een andere gang die leidde ons een paar etages lager waar we een guard dood op de grond zagen liggen. We vonden een bloedspoor dat ons nog een verdieping lager leidde.Daar aangekomen zagen we 5 mensen haastig vanalles inpakken in een ruimte. Wij hadden al snel door dat ze van het Syndicaat waren. Toen reeds 1 van hen de kamer uit was iets wegbrengen besloot Valena om het vuur te beginnen met een surprise round in ons voordeel.

De surpriseround stak nogal tegen aangezien zo goed als iedereen zijn aanval had gemist. Onze summoner had als eidolon (soort beest van een andere dimensie dat hem volgt) een wolfachtig beest waardoor we licht in het voordeel waren met 5 vs. 4. We hadden Ishten halveling verplicht om tank te spelen maar we merkten toch dat er niks boven onze goeie oude tank ging die andere zaken aan het regelen was in de stad. De tegenstanders bestonden uit 1 alchemist, 2 thugs (fighters) en 1 witch.

De alchemist begon al gauw weer drankjes te goeien in onze richting die soms vrij hard konden inslaan. En natuurlijk zoals jullie Valena kennen kon ze het niet laten om toch weer een rookbom te goeien. Deze had ze echter niet tegoei nagedacht over de plaats waar ze de bom neergooide. Hierdoor moesten we met ons vieren (+eidolon) allemaal op een hoopje staan wat ons extra kwetsbaar maakte voor de bommen van de alchemist.

We bleven de ene klap na de andere krijgen zonder echt veel tegenspel te kunnen bieden (mede te danken aan de geniale manier van 1 gooien door Vincent XD). Tot overmaat van ramp kwam er nog een tegenstander uit een andere gang, de persoon die eerder was weggelopen was teruggekeerd na het horen van het vechtgeruis. Toen zag het er echter zeer slecht uit voor ons.

Plots was er een ommekeer we hadden 2 fantastische ronden achtereen waardoor we plotseling twee vijanden konden uitschakelen. Met 2 anderen in de rook konden we met vijf tegen de witch vechten. Ondertussen toverde Elun een Earth elemental op de battlefield die geen last had van de rook en dus gewoon die tegenstanders kon gaan afmaken.

De witch bleek geen probleem meer te zijn (logisch aangezien we dik in de meerderheid waren) en ze werd dan ook afgeslacht. Ondertussen was de rookwolk verdwenen en we zagen dat er nog 1 alchemist recht stond en dat een andere thug al gedood was door de earth elemental.

Ook met deze laatste hadden we geen medelijden en die hebben we dus ook neergehaald. Na het gevecht had Elun besloten de rest van onze avonturen bij te wonen ipv. voor de militia te werken als mercenary.

In de kamer vonden we heel wat illegale dranken en boeke over het illegaal stoken. Valena had nog een boek gevonden over het craften van bepaalde bommen. Boek, how te make a bomb

Het gevecht had 3,5 uur geduurd en we moesten dus al stoppen omdat Floris opgehaald werd. Nog een kleine anekdote: Vincent heeft blijkbaar een rare invloed op d20’s. Hij slaagde erin om 4x achtereen 1 te gooien ondanks dat 2 van die pogingen met 2 andere dobbelstenen waren. Misschien is de 1-zijde bij zijn dobbelsteen toch niet verzwaard?

Al bij al een vrij kort verslag vandaag XD. We hadden gedacht om de eerste week van de paasvakantie terug samen te komen. Zie doodle om af te spreken. Ik zal dan terug de GM zijn.

Mvg Yordi

Comments

Ridigroll

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.