Thor


Thor Odinsson

Thor Odinsson is een male dwarf fighter PC.

History

Thor behoort tot het ras der aloude dwergen en hoort bij de clan Kheledzaram. In tegenstelling tot de mythes rond de grote van dwergen, die vaak verward worden met kabouters, bewijst Thor zijn ware afkomst. Met zijn lengte van 1m 87 op 18-jarige leeftijd boezemt hij zijn vijand angst in. Toch heeft zijn lengte een nadeel, want zijn barse uiterlijk schrikt de meeste personen af en zijn nobele afkomst heeft daar toch een steek laten vallen.
Zijn bijnaam luidt in de oude dwergenrunen: Ervantic melanecros. Vertaald in de huidige taal betekend het ‘ Zwarte dauw’. De eigenlijke afkomst is onduidelijk, maar een logische verklaring zou de volgende kunnen zijn. Hij vecht graag in het donker en als zijn hamer de vijand raakte, vliegen er druppels bloed in het rond die door de maan beschenen worden en schitteren in het donker.
Thor komt uit Novaxtiar, een godverlaten, ijskoude streek. Hier werd hij door de dwergen volgens de eeuwenoude tradities opgeleid in de krijgs- en ambachtskunsten.Ook heeft hij een jaar gediend in het leger van Theros Sterkhamer. Toch verliet hij het leger ondanks toch al enkele gedenkwaardige gevechten, om avonturier te worden.

In tegenstelling tot orcs, die in dezelfde streek wonen, is hij geen hersenloze massa, maar een slimme kracht. Hij beheerst niet alleen alle wapens, hij is ook in staat van alles een wapen te maken. Zijn creatieve brein heeft al vaak de redding betekent in een uitzichtloze situatie.

Jarenlange trotseerde hij in de mijnen van zijn broeders alle gevaren. De laatste waarneming van menig vijand was de doffe klap van zijn, voor andere, loodzware hamer of een plotse pijl met zwarte veren in de borst.
Hij vocht op zijn lange avontuur vele duels uit en trotseerde ieder gevaar dat op zijn weg kwam. Draken, aardmannen volledige troepen. Ook schuwt hij er zich niet voor om opdrachten te aanvaarden voor geld of andere goederen.
Het belangrijkste duel dat u zich allen nog herinnert blijft het gevecht tegen Havgrod, de bergtrol. Zonder wapens nam deze Noorse krijger het op tegen het afschuwelijk monster. Na een urenlang gevecht, kon Thor met zijn blote handen de nek breken en zo het duel beslechten.

Ook heeft hij een maand lang weten te overleven op een schip dat over Nirnaeth Arnoediad voer. Het lukte hem met enkele medebemaaningsleden te ontsnappen van de boot toen die door een onbekend wezen de diepte werd ingesleurd.

Ieder die zijn toorn heeft meegemaakt zal beamen hem beter als vriend dan als vijand te hebben. Hoed u, beste vijand, als zijn zware wapens rinkelend weerklinken, want misschien staat u weldra oog in oog met de ware dood. Bereidt u dus al voor op wat u zult vertellen in de landen van de Grote Voorvaderen als u zich bij hen voegt en uzelf moet verantwoorden voor uw daden.

Thor

Arenesan nicogen